U okviru poslednjeg kola u prvom dijelu, naša ekipa je gostovala kod ekipe KMF Jošavka te zasluženo odnijela vrijedna 3 boda. Naši prijatelji iz Čelinca kao i do sada, obezbijedili su veoma lijep doček za našu ekipu čime im se ovim putem srdačno zahvaljujemo.

Sama utakmica je pružila 2 različita poluvremena. Na samom otvaranju naša ekipa stvara nekoliko prilika i već u 3. minuti stiže do vodstva pogotkom kapitena Semira Hodžića. Nakon pogotka naši momci nastavljaju sa napadima i stvaranjem šansi, što se materijalizovalo kada se u domaćih šest metara najbolje snalazi Lukić Marko, povećava vodstvo naše ekipe i ujedno postavlja konačan rezultat prvog dijela.

Domaći su prijetili u prvom dijelu u nekoliko navrata ali je odlični Bećirović zaustavio sve udarce. U drugom dijelu dolazi do opuštanja naše ekipe što domaći materijalizuju i dolaze do izjednačenja golovima Dubravca u 28. i 30 minuti. Međutim, taj gol kao da je probudio naše momke te odmah u sledećem napadu kapiten Hodžić ponovo dovodi našu ekipu u vodstvo.

Do kraja utakmice naši momci sigurnom igrom, privode utakmicu kraju te golovima Emira Hodžića te Manojlovića, postavlja konačnih 2-5. Ovom zasluženom pobjedom, naši momci su stigli do vrijedna 3 boda koja su obezbijedila 3 poziciju na kraju prvog dijela ali i promovisala Emira Hodžića u najboljeg strijelca Prve futsal lige grupa Zapad.

Prigodnom večerom, stavljena je tačka na ovu tešku futsal godinu i sezonu.

Naša ekipa je nastupila u sastavu Bećirović, Mirić, Hodžić E, Lukić D, Hodžić S, Mitrović, Manojlović, Demonjić, Čavalić, Lukić M.

Komentari su zatvoreni.