U razgovoru sa predstavnikom kluba, Zdravkom Vujićem, saznali smo koliko su zadovoljni proteklim radom i uvjerili se u visoke ambicije pred naredne izazove koji očekuju KMF Brčko Zdravlje.

Planetarno popularan dvoranski fudbal, jedini kojeg je krovna kuća fudbala (FIFA) priznala kao fudbal u dvorani, svoje takmičarske mečeve redovno održava i u Brčkom dugi niz godina, u sklopu elitnih liga bosanskohercegovačkog fudbala u dvorani.

2007. godina datira kao godina osnivanja našeg kluba. Od tada, sa mnoštvom uspjeha predstavljamo naš klub i naš grad. Mogu da kažem da smo do sada ostvarili sve zacrtane ciljeve. Igrali smo i Premijer ligu koja nam predstavlja veliko iskustvo. Pod organizaciju našeg kluba spada i respektabilni, tradiconalni “Vidovdanski tunir” koji se održava svakog ljeta.

Ističe Zdravko Vujić.

Ekipa KMF Brčko Zdravlje trenutno se takmiči u Prvoj futsal ligi RS. Prema trenutnoj situaciji, povratak u Premijer ligu predstavlja realan domet brčanskog kluba.

Pokušaćemo, sasvim sigurno, vratiti se u elitni rang takmičenja. Imamo dobru ekipu, nekoliko momaka koji dolaze iz komšijskih gradova, što dodatno uvećava kvalitetu sastava. Zadovoljni smo rezultatima na startu sezone, ostvarili smo 3 pobjede u 4 odigrana susreta što nam predstavlja dodatni podstrek za dalji rad.

Govori Vujić.

Nedostatak funkcionalne dvorane, predstavlja problem i ovom kolektivu, koji pripreme za svoje mečeve vrše u mizernim terminima.

Imamo određenih poteškoća oko termina za dvoranu. Treninzi nam traju u intervalu od 1 časa što je premalo za ozbiljan futsal. Čak smo, pored nedostatka termina u pojedinim momentima, prisiljeni dijeliti dvoranu sa KMF Klanac, kako bismo na bilo koji način odradili trening. Alternativna rješenja, kad smo u mogućnosti, tražimo u okolnim mjestima ali zasigurno je to nedovoljno za nas.

Zdravko Vujić ističe da će ovosezonsko takmičenje biti uzbudljivo i neizvjesno do samog kraja, te da ekipu, koja obiluje pozitivnom atmosferom, očekuje dug put do eventualnog povratka u elitu.

Liga je mnogo konkurentna, mnogo jakih ekipa se takmiči, čak i u Premijer ligi vlada velika konkurentnost, nekoliko ekipa tek uz mogućnosti zavidnog budžeta odskaču od ostalih timova.  Mi ćemo dati sve od sebe u ovoj sezoni, mnogo toga gradimo na drugarstvu i zdravom odnosu što može da bude naš dodatni adut.

Zaključio je Zdravko Vujić i ujedno pozvao sve ljubitelje futsala u Brčkom, da i ove godine nesebičnom podrškom podrže KMF Brčko Zdravlje.

 

sportal.ba

Komentari su zatvoreni.