U 9. kolu dočekali smo ekipu iz Kotor Varoši. Obzirom na nemogućnost da se utakmica odigra za vikend, odigrana je u srijedu 03.02.2021 godine. Kao što je i sam termin neobičan, tako je i utakmica protekla u neobičnom tonu.

Obzirom na poziciju na tabeli, naša ekipa je bila izraziti favorit ali je to trebalo da se opravda i na samom terenu a znali smo da neće biti lako. Nakon nekoliko uvodnih šansi koje ne koristimo preko Semira Hodžića i Ninoslava Mirića, gosti iz svog prvog pravog napada na susretu, preko Tepića, stižu do početnog vođstva u petom minutu.

U nastavku nekoliko izglednih situacija na obje strane terena ali su čuvari mreže najistakuntiji akteri u tim trenucima. Kada gosti iz ukazanih prilika nisu uspjeli povisiti vođstvo, Dražen Lukić nakon fenomenalne asistencije Mirića poravnava rezultat na 1-1, u petnaestom minutu duela. Identičnim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku utakmice potpuna dominacija naše ekipe. Šanse su se smjenjivale pred golom gostiju. Terensku inicijativu te potpuni rezultatski preokret, nije propustio pečatirati Semir Hodžić nakon šest minuta borbe u nastavku. Pokušali su gosti kreirati eventualni povratak u meč što je našim momcima otvaralo višak prostora pred golom Kotor Varoša.

Dva efektna kontranapada i egzekucije u režiji pomenutog Mirića, odnosno Emira Hodžića a sve to u rasponu od samo dva minuta, riješile su pitanje pobjednika na susretu i obezbijedila potpunu kontrolu nad dešavanjima na parketu te je do samog kraja rezultat glasio 4-1 za naše momke. Ovo je odlična uvertira za naredno kolo kada gostujemo ekipi KMF Šampion, gdje ćemo pokušati da dođemo do novih bodova.

Našu ekipu na ovom meču predstavljali su: Davor Vujić, Emir Hodžić, Ninoslav Mirić, Izudin Čavalić, Semir Hodžić, Željko Mitrović, Slobodan Manojlović, Marko Lukić, Dražen Lukić, Zdravko Vujić.

Komentari su zatvoreni.