U goste nam je stigla ekipa KMF Šampion i još jednom pokazala da stanje na tabeli definitivno nije odraz njihovog kvaliteta. Iako naši momci odlično otvaraju utakmicu i već u 3. minutu golom Čavalića koji se odlično snalazi pred golom gostiju dolazimo u vodstvo, nervoza se itekako osjećala u našoj ekipi.

Uprkos tome naša ekipa povećava vodstvo u 9 minuti golom Demonjića, koji preciznim udarcem sa desetak metara pogađa donji ugao gola Račića. Bez obzira na vodstvo, naši momci nikako nisu uspijevali da pronađu ritam a je tome je sigurno i pridonio prekid utakmice na desetak minuta usled nepotrebnog ulaska u teren gostujućeg predstavnika kluba. Nakon reakcije kapitena i ostalih gostujućih igrača, utakmica je nastavljena.

To kao da je dodatno osnažilo goste koji u nekoliko navrata opasno prijete. Kada se činilo da smo se oslobodili gostujućeg pritiska gosti postižu pogodak preko Malića u 18. minutu i dodatno se unosi nervoza u naše redove, što su gosti itekako mogli iskoristiti u poslednjem minutu kada su imali idealnu priliku za izjednačenje ali je Bećirević bio fantastičan kao i u prethodnim utakmicama.

Drugo poluvrijeme otvaramo visokim presingom i polako dolazimo do prilika. Nakon nekoliko propuštenih šansi kao da je sve stiglo na naplatu. U samo dvije minute, 24 i 25. minut, postižemo tri pogotka preko Emira i Semira Hodžića te ponovo Demonjića koji polako skidaju pritisak sa naših leđa i dolazimo do visokih 5-1. U nastavku susreta gosti pokušavaju da igraju agilnije što im se isplatilo u 27.minuti kada preko Markovića smanjuju vodstvo na 5-2.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata i naši momci su upisali nova važna 3 boda u borbi za vrh tabele. Iako igra nije bila na nivou prethodnih mečeva, sigurno da nas raduje nova pobjeda. Nama predstoji analiza u toku sedmice ali i priprema za naredno kolo kada putujemo u Doboj, kod prvoplasirane ekipe koja ujedno predstavlja svojevrsni derbi dosadašnjeg prvenstva.

Na ovom meču naša ekipa je nastupila u sastavu Bećirović, Hodžić E, Čavalić, Mirić, Hodžić S, Vujić D, Demonjić, Lukić D, Mitrović, Manojlović, Lukić M.

Komentari su zatvoreni.