Naši momci su u okviru 11. kola gostovali u Laktašima kod ekipe KMF Šampion i izvojevali veliku pobjedu. Iako je utakmica odigrana u petak, očigledno nam je ovaj termin prijao.

Poslije nekoliko uvodnih minuta kada je domaćin odlično prijetio, naši igrači se otvaraju i stvaraju šanse jednu za drugom, ali bez uspješne realizacije. Ipak u jeku naših napada, domaćin prvi postiže pogodak preko Tatara i dolazi u vodstvo od 1-0. Naša ekipa nastavlja u odličnom ritmu i vrlo brzo dolazi do izjednačenja.

Na 1-1 izjednačio je kapiten Dodić, veoma lukavim udarcem iz auta kada je golman domaćih skrenuo loptu u sopstvenu mrežu. Ubrzo nakon toga, golom Hodžić Semira, naša ekipa dolazi do potpunog preokreta nakon odličnog driblinga i udarca sa 9 metara! Iako je bio veliki broj prilika na obe strane, prvo poluvrijeme je završeno vodstvom naše ekipe.

U drugo poluvrijeme naša ekipa ulazi sa mnogo samopouzdanja i stvara veliki broj prilika pred golom domaćina. Nakon jedne takve, drugim golom Hodžića, povećavamo vodstvo na 3-1. Domaćin prijeti veoma opasno u nekoliko situacija, ali naš golman je na visini zadatka. Ipak, domaći uspijevaju postići pogodak i smanjuju na 3-2. Bez obzira na to naši momci odlično stoje u polju i u potpunosti kontrolišu utakmicu.

Rezultat toga jeste povećanje vodstva kada golom Čavalića, dolazimo do vodstva od 4-2. Nakon toga domaći uvode dodatnog igrača u polje i pokušavaju da anuliraju našu prednost. Naša odbrana je odolijevala uspješno i činilo se da je domaćin nemoćan. Ipak nakon jedne naše neiskorištene šanse, domaći preko Tatara smanjuju na 4-3 i unose nervozu u samu završnicu.

Do kraja utakmice naša ekipa postiže i peti pogodak preko Semira Hodžića koji je het trikom, sasvim zasluženo, spakovao bodove za Brčko.

Ovim putem želimo da se zahvalimo KMF Šampion na čelu sa gospodinom Željko Skenderija, na velikom gostoprimstvu i svemu učinjenom da se zaista osjećamo ugodno u Laktašima.

Mi se okrećemo narednom vikendu, kada ćemo ugostiti naše prijetelje iz Nevesinja i pokušati da im se dodatno približimo i preteknemo ih na drugom mjestu.

Komentari su zatvoreni.