Nakon velikog poraza u 7 kolu, pred nama je bilo gostovanje u Brodu, u okviru 8 kola. Obzirom da smo i u prvom kolu kup takmičenja trebali da odigramo protiv iste ekipe, postignut je dogovor da se obe utakmice odigraju 08.02.2020 godine. Prvi meč je bio u okviru Kup takmičenja gdje je naša ekipa pokazala više želje za prolaskom i zasluženo slavila rezultatom 4-2. Strijelci na ovom meču za našu ekipu bili su Mirić, Vidović, Čavalić i Dodić. 

U drugom meču viđena je velika borba, nervoza i na kraju veća želja naših momaka da se izdignu iznad svega i osvoje 3 boda. Utakmicu otvaramo na najbolji mogući način i dolazimo u vodstvo odličnom akcijom i golom Emira Hodžića. Nakon gola imamo još nekoliko idealnih prilika za povećanje vodstva ali slijedi nevjerovatnih 15 minuta u kojima domaćin preokreće na visokih 5-1. Bilo je tu svega od sudijskih grešaka, naših individualnih ali i odličnih poteza domaće ekipe.
Nakon kraćeg predaha, naša ekipa kao da se resetovala i krenula odlučnije u utakmicu. Golom Mirića, udarcem sa 15 metara smanjujemo a do kraja prvog dijela uspijevamo postići još jedan i odlazimo na odmor rezultatom 5-3. Treba napomenuti da su domaći na 7 sekundi do kraja prvog dijela imali i udarac sa 10 metara, koji nisu iskoristili.
Drugo poluvrijeme je pokazalo sve ono što nas je krasilo u ranijim sezonama želja, borbenost, htijenje, prkos, znanje… Već nakon prvih 5 minuta drugog dijela, vidjelo se da možemo napraviti preokret. Ubrzo smanjujemo rezultat na 5-4 a zatim postižemo pogodak i za 5-5. A onda još veća drama.
Nakon isključenja našeg igrača Lukića, ostajemo sa 4 igrača u polju i grčevito se branimo. Velikom požrtvovanošću smo uspjeli se odbraniti sa igračem manje i to je presudilo da okrenemo meč u našu korist. Od tog trenutka na terenu je postojala samo naša ekipa koji su, iako sa smanjemo rotacijom, uspjeli napraviti veliki preokret. Do kraja meča šanse su se smjenjivale pred golom domaćina ali i golovi tako da je naša ekipa uspjela postići još 4 pogotka za velikih 9-5 i nova 3 boda na kontu.

Lista strijelaca: 

Hodžić Emir 2x, Mirić 2x, Demonjić 2x, Čavalić 2x i Vidović.
U današnjim utakmicama nastupili su:
Bećirović, Lukić, Demonjić, Vidović, Hodžić E, Čavalić, Mirić i Dodić.

Komentari su zatvoreni.