Dokument na ćirilici

PROPOZICIJE  VIDOVDANSKOG TURNIRA

„FUTSAL 2017“ – OPŠTE ODREDBE

Član 1.

Organizator turnira je Klub malog fudbala Brčko Zdravlje. Organizator imenuje Takmičarsku komisiju koja rukovodi turnirom.

Član 2.

Takmičarsku komisiju sačinjavaju 3 (tri) člana i to:

– dva predstavnika KMF Brčko Zdravlje od kojih je jedan predsjednik;

– jedan član je predstavnik fudbalskih sudija.

Član 3.

Pravo učešća imaju sve zainteresovane ekipe koje prihvataju ove propozicije, izvrše prijavu i blagovremeno uplate dogovorenu kotizaciju.

Član 4.

Nagradni fond obezbjeđuje organizator iz kotizacija i drugih izvora te određuje visinu nagrada.

Član 5.

Za plaćenu kotizaciju kod seniora pravo nastupa imaju prvoprijavljenih dvanaest (12) igrača, a da ranije nisu nastupali za drugu ekipu. Ukoliko se ekipa želi pojačati novim igračima,  koji nisu nastupali ni za jednu ekipu, vođa ekipe je dužan trideset minuta pred utakmicu ispuniti dodatni dio prijave i uplatiti:

Za 1 igrača 200 KM u četvrtfinalu, polufinalu i finalu;

Za veterane mogu nastupati igrači starosne dobi preko 40 godina.

Za juniore mogu nastupiti igrači rođeni 01.01.1998. i mlađi

Za kadete mogu nastupati igrači rođeni 01.01.2000. i mlađi.

Za pionire mogu nastupati igrači rođeni 01.01.2002. i mlađi.

Za pjetliće mogu nastupiti igrači rođeni 01.01.2004. i mlađi.

Član 6.

Obaveze organizatora su:

-obezbjediti takmičarske i druge uslove za održavanje turnira;

-prikupiti prijave i uplate ekipa;

-izvršiti žrebanje i sačiniti raspored odigravanja utakmica;

-rukovati turnirom putem Takmičarske komisije;

-organizovati završnu svečanost, izvršiti proglašenje plasmana i podijeliti nagrade;

Član 7.

Obaveze ekipa učesnika su da:

-blagovremeno prijave ekipu i uplate kotizaciju;

-se pridržavaju propozicija, pravila igre i kućnog reda;

Član 8.

U prvom dijelu takmičenje se odvija po grupama, a posle toga ide kup sistem do finalnog dijela takmičenja. Ekipe nosioca grupa određuje organizator na osnovu dosadašnjih rezultata na turniru, a sve ostale ekipe se žrijebom svrstavaju u takmičarske grupe. U prvom dijelu takmičenja (po grupama) plasman ekipa određuje se na osnovu osvojenih bodova i to: pobjeda tri(3)boda, neriješen ishod jedan (1) bod i poraz nula (0) bodova. U slučaju neriješenog rezultata u grupi, pristupiće se izvođenju šesteraca, a ekipa koja pobijedi imaće bolji međusobni skor, pa bi u slučaju istog broja bodova imala prednost u odnosu na ekipu koja je izgubila. Parametri za određivanje plasmana ekipa po grupama su slijedeći:

– broj osvojenih bodova;

– rezultat međusobnog susreta;

– pobjeda prilikom izvođenja šesteraca;

– gol razlika;

– više postignutih golova;

U drugoj fazi takmičenja (kup sistem) u slučaju neriješenog rezultata ekipe izvode po 3 penala (šesterca) naizmjenično, a ako je i tada rezultat bude poravnat nastavlja se izvođenje penala po jedan do konačnog pobjednika. Tek pošto su se izredali učesnici meča (iz zapisnika) može doći do ponavljanja izvođača.

Organizator zadržava pravo da neposredno pre takmičenja odredi način igranja turnira i same završnice finalnog dijela.

Član 9.

Predstavnik ekipe je jedino ovlašćeno lice za kontakte s organizatorima i dužan je da najmanje trideset (30)minuta pre početka utakmice zapisničkom stolu dostavi spisak igrača.

Član 10.

Predstavnik ekipe svojim potpisom na prijavi garantuje da su svi igrači sa spiska zdravi i sposobni za nastup i da na turniru nastupaju po sopstvenoj želji i na sopstvenu odgovornost.

Član 11.

Ako je igrač na spisku ekipe, a nije bio u protokolu utakmice, smatra se da nije nastupio za tu ekipu i za drugu ima pravo nastupa.

Član 12.

Ekipa koja nastupi s igračem koji je nastupao za neku drugu ekipu gubi utakmicu s rezultatom 3:0;(PF).

Član 13.

Ekipe su dužne nastupati u jednoobraznoj opremi, a upotreba donjeg dijela trenerke dozvoljena je samo golmanu.

Član 14.

Prvoimenovana ekipa u zapisniku je domaćin i ima pravo izbora boje dresova.

Član 15.

Isključeni igrač, koji je dobio direktan crveni karton, dužan je po završetku utakmice zapisničkom stolu dati izjavu u pismenom obliku, i nema pravo nastupa najmanje jednu utakmicu a ukoliko je to zbog grubog kršenja pravila i do završetka turnira. Igrač koji je dobio drugi žuti karton, odnosno isključen  s prethodne utakmice, nema pravo nastupa na sljedećoj utakmici ukoliko je karton dobio zbog nesportskog ponašanja.

Član 16.

Takmičarska komisija ima pravo proglasiti utakmicu nevažećom ukoliko je jedna od ekipa drastično oštećena od strane sudija i u tom slučaju utakmica bi se ponavljala.

Takmičarska komisija takođe može proglasiti utakmicu nevažećom, diskvalifikovati ekipu ili obe ekipe, ukoliko se utvrdi da je došlo do namještanja rezultata na utakmici ili druge teže povrede propozicija.

Član 17.

Žalba na utakmicu podnosi se pismenim putem u roku od jednog sata po završetku utakmice. Uz žalbu obavezno uplatiti 50% iznosa kotizacije koja se u slučaju povoljnog rješenja vraća podnosiocu žalbe.

Član 18.

Takmičarska komisija je dužna da do prikupljanja pismenih izjava i potrebnih materijala obavi potreban postupak i pismeno, putem oglasne ploče, objavi svoju odluku a kopiju odluke dobijaju obje strane u sporu.

Član 19.

Odluka Takmičarske komisije je konačna, a učesnici spora na istu nemaju pravo žalbe.

Član 20.

Organizator nagrađuje četiri prvoplasirane ekipe u seniorskoj konkurenciji, odnosno tri kod veterana, juniora, kadeta pionira i pjetlića, a pravo organizatora je da odredi način biranja najboljih pojedinaca i drugih aktera takmičenja.

Član 21.

Konačno tumačenje ovih propozicija, kao i otklanjanje eventualnih nedoumica, je u isključivoj nadležnosti Takmičarske komisije.

 

ORGANIZATOR

– Klub malog fudbala Brčko Zdravlje –