Na gostovanje u Brod otišli smo sa nadom da možemo ostati ne poraženi, ali nismo uspjeli. Iako nas je pobjeda vodila ka sigurnom prvom mjestu, moraćemo tražiti bodove na drugim terenima.

Jako teško gostovanje, otvoreno je loše. Domaći su bili konkretniji sa nekoliko opasnih napada i udaraca prema našem golu ali je mreža ostala netaknuta. Velika hladnoća u dvorani kao da je kumovala našoj lošoj igri u prvih desetak minuta nakon čega se i mi budimo. Stvaramo nekoliko prilika ali rezultat nakon prvog dijela je glasio 0-0.

Drugi dio otvaramo mnogo bolje i konkretnije. Period bolje igre krunišemo vodećim golom u 25.minuti. Naš igrač Đuričić oduzima loptu na sredini terena i kreće sam prema golmanu ali domaći igrač ga zaustavlja namjernim udaranjem nakon čega dobija samo žuti karton. Ipak, iz tog slobodnog udarca postižemo pogodak a strijelac je Lukić. I nakon gola imali smo inicijativu ali onda kola kreću niz brdo. Najprije Đuričić nije mogao nastaviti igru zbog udaranja domaćeg igrača. Ubrzo nakon njega još jedan veliki hendikep.

Naše pojačanje Vidović, odlično prolazi lijevom stranom terena i stiže loptu na samoj korner liniji gdje uspijeva dodati do našeg igrača koji promašuje gotovo prazan gol. Vidović nije uspio bezbjedno da se zaustavi te je udario u tribinu iza gola nakon čega je doživio povredu ključne kosti i sigurno će odsustvovati mjesec-dva van terena. Ova povreda je definitivno poremetila našu igru gdje ulazimo u nevjerovatne greške i iz jedne takve greške domaćin izjednačava.

Da stvar bude gora, ostajemo bez još jednog igrača u istom napadu. Smanjena klupa te nedostatak koncentracije da promašimo gotovo nemoguće, odveo je ovu utakmicu u pobjedu domaćina. Da sve bude kako ne treba, pobrinuo se i naš golman Bahor, zaradivši crveni karton…

Moramo čestitati domaćinu na pobjedi, više su je željeli i to su i pokazali. Nama ostaje velika žal za bodovima ali i briga kako u drugom dijelu. Našem igraču Vidoviću želimo brz oporavak a sigurni smo da će iz ovoga izaći još jači nego prije.

Na ovom susretu naša ekipa je nastupila u sastavu:

Bahor,
Tanasković,
Savić,
Lukić,
Vidović,
Gorančić,
Đuričić,
Manojlović,
Buljubašić i
Vujić.

Komentari su zatvoreni.