U goste nam je stigla ekipa KMF Jahorina iz Pala, pretendent na prvo mjesto. Znali smo da će utakmica biti jako teška i tako se i pokazala. Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi dolazimo u vodstvo, strijelac je bio Tanasković. I umjesto da nastavimo u istom ritmu, dešava se veliki pad u igri.

Gosti najprije izjednačavaju rezultat ali vrlo brzo i potpuno preokreću na 2-1. Naša ekipa, totalno van ritma ali ipak uspijevamo da izjednačimo na 2-2. Ređaju se prilike i na obe strane i u jednoj takvoj, gosti dolaze do vodstva od 3-2, što je ujedno bio i rezultat prvog dijela. Drugi dio naša ekipa, otvara puno bolje. Stvaramo nekoliko idealnih prilika ali gostujući golman brani nemoguće. Ako nisu prečka ili stativa zaustavljali naše udarce, tu se pojavljivao gostujući golman gotovo niotkuda.

U jeku naših napada, gosti povećavaju vodstvo na 4-2. S jasnom opredijeljenošću na kontra napade, jedan takav rješavaju u svoju korist opet uz veoma diskutabilnu odluku sudijskog para iz Bijeljine kada je lopta napustila teren za dvije veličine ali sudije ostaju nijemi. Međutim, naša ekipa ponovo pronalazi dodatni motiv i snagu i uspijeva preokrenuti potpuno rezultat na 5-4. Ipak, gosti vrlo brzo izjednačavaju na 5-5. Naša ekipa ponovo dolazi u vodstvo od 6-5, na svega 5 minuta do kraja. I kada se činilo da ćemo uspjeti privesti utakmicu kraju pobjedom, ipak se to nije desilo. Na 40 sekundi do kraja susreta i nerealizovanog gostujućeg napada, lopta odlazi u gol aut. Zatim metež na terenu, naš kapiten na večerašnjem susretu Mirić, nasrće na gostujućeg igrača zbog udarca, i obojica dobijaju po javnu opomenu. Tada nastaje najveća zbrka.

Zbog povrede, kapiten napušta igru ali sudija ne dozvoljava da uđe zamjena i čitava dvorana ostaje u čudu iako kapitenu nije pokazan crveni karton. Gosti dobijaju indirektan udarac sa 10 metara od našeg gola. Naši momci su uspjeli da se odbrane u dva navrata ali samo do 2 sekunde do kraja kada u poslednjem napadu gostiju primamo gol za konačnih 6-6.

Na kraju moramo čestitati ekipi gostiju na odličnoj utakmici i sasvim zasluženo osvojenom bodu. Pokazali su da s pravom pretenduju na prvo mjesto i da će sve ekipe imati velikih problema sa njima. Nama ostaje velika žal zbog nešto lošije igre prije svega a zstim i gola koji smo primili na samom kraju ali ipak se moramo što prije okrenuti narednom meču kada smo ponovo domaćini. U goste nam dolazi naši prijatelji iz Nevesinja, ekipa koja takođe želi prvo mjesto i sigurno da nas očekuje još jedna odlična utakmica.

Hvala i publici koja nas bodrila u velikom broju i nadamo se da ćemo ih obradovati u narednim mečevima kako bismo zadržali priključak za sami vrh tabele.

Na ovom susretu za našu ekipu nastupili su:
Bahor,
Mirić,
Tanasković,
Lukić,
Vidović,
Gorančić,
Hodžić,
Buljubašić,
Lazić.

Komentari su zatvoreni.