U četvrtfinalu kupa Bosne i Hercegovine sastali smo se po prvi put u zvaničnim utakmicama sa ekipom MNK Kaskada iz Gračanice. Pred oko 200 gledaoca, viđena je odlična utakmica sa velikim brojem prilika na obje strane, ali na kraju više razloga za slavlje imala je domaća ekipa koja je slavila sa rezultatom 4-2.

U prvom poluvremenu šanse su se smjenjivale ne obe strane ali su golmani imali odlično veče, pogotovo moramo pohvaliti našeg Gorančića, koji je zaista branio fantastično.

Domaći prvi stižu do vodstva u 10-oj minuti prelijepim golom Milanovića. Nismo se predavali ali ipak do kraja prvog dijela nismo uspjeli izjednačiti. U drugom dijelu nastavlja se otvorena igra na obe strane i naša ekipa dolazi do izjednačenja. Svoju odličnu utakmicu, Buljubašić je krunisao golom nakon odlične reakcije početkom drugog dijela kada je presjekao pogrešno dodavanje igrača Kaskade i lako savladao domaćeg golmana.

Time se utakmica još više ubrzala što je i imalo za rezultat da obe ekipe uđu u problem sa prekršajima te je naša ekipa prva došla do kaznenog udarca sa 10 metara. Precizan je bio Lukić i rezultat je preokrenut na 2-1 u našu korist, igrala se 32.minuta utakmice. Na našu žalost, nismo dugo izdržali. Odmah nakon odmora, domaća ekipa dolazi do izjednačenja a ponovo je strijelac bio odlični Milanović.

Do kraja susreta, primamo još 2 pogotka a ne uspijevamo realizovati niti jednu priliku a bilo ih je zaista mnogo. Iako je teško doživjeti svaki poraz, pružili smo odličnu utakmicu. Domaća publika je sigurno mogla da uživa jer je viđen odličan futsal.

Ako smo na prošlom meču imali velikih zamjerki na suđenje, sada možemo samo pohvaliti službena lica na zaista odlično odrađenom poslu i samo su doprinijeli cjelokupnom utisku o odličnoj futsal noći.

Naša ekipa je nastupila u sastavu Gorančić, Lukić, Tanasković, Hodžić, Teodorović, Lazić, Buljubašić, Radenković, Vidović, Vujić.

Iako ostaje žal za plasmanom među 4 najbolje ekipe u zemlji, nemamo puno vremena za tugovanje jer se već za vikend sastajemo sa ekipom KMF Ljubinje gdje ćemo pokušati da se revanširamo za poraz iz prvog dijela.

KMF BRČKO ZDRAVLJE

Komentari su zatvoreni.